Prispevki

Previous Next

Uporaba hipnoze ima že dolgo zgodovino, vendar pa žal v zadnjem stoletju, zaradi odrske hipnoze ter medijev, ta učinkovita terapevtska metoda ni bila resno sprejeta. Le to se je v zadnjih letih začelo spreminjati, prav tako njeno številno uporabo raziskujejo različne prestižne raziskovalne ustanove. Mnogi posamezniki, vključno znane osebe, uporabljajo hipnozo za samoizboljšanje in delijo svoje pozitivne rezultate s svetom.

Previous Next

Nemoč je psihološko stanje, ki pogosto nastane kot posledica dogodkov, ki jih nismo zmogli obvladati. Je pogosto posledica doživljanja neuspehov, neustreznih pripisovanj–neuspeh pripišemo lastni nesposobnosti–ter preveč zaščitniškega okolja (npr. staršev, učiteljev), ki s svojo pomočjo sporoča posamezniku, da sam ne zmore, ne zna. Posameznik se nemoči torej nauči, kadar mu v poskusih, da bi spremenil situacijo oziroma vplival nanjo, ne uspe. Občutek nemoči se pogosto razširi na različne situacije, katere so lahko povsem različne od začetne, ko je bil občutek nemoči priučen.

Previous Next

Hipnoza je naravno stanje pozorne, osredotočene koncentracije. Kot tako jo je večina posameznikov tudi sposobna doživeti ob različnem času v svojem vsakdanjem življenju.

Fenomen doživetja transa je bil opisan skozi zgodovino, v različnih kulturah in ob različnih priložnostih. Tako so jo uporabljali že v Egiptu pred 3000 leti. Prvi zapis o hipnozi je bil zapisan v medicinskih zapiskih (Eberski papirus), kjer se je poudarjala njena uporabnost za medicinske namene. Uporabljali so jo tudi v spalnih centrih v stari Grčiji, kjer so jo koristili kot sredstvo za zdravljenje duševnih ali fizičnih bolezni. Pravzaprav je Hipokrat za hipnozo dejal: "trpljenje, ki ga trpi telo, duša dobro vidi z zaprtimi očmi".

Previous Next

Depresija je danes ena izmed najpogostejših duševnih motenj in prizadene celotno delovanje človeka. Vpliva na njegovo vsakodnevno delovanje, razmišljanje, vedenje, razpoloženje in počutje. Depresivna oseba ima slabšo kakovost življenja, oziroma zadovoljstva z življenjem ter povečano možnost, da zboli za drugimi boleznimi. Depresija ne prizadene le posameznika, namreč tudi njegove bližnje osebe, kot so člani družine, prijatelji, sodelavci ipd.

INŠTITUT AME

Medicinska hipnoza in psihološko svetovanje
Katarina Slevec, s.p.

Telefon: +386 030 794 080
Lokacija: Kamniška cesta 15c,1235 Radomlje