Prispevki

Previous Next

Znane osebe in svetovni veleumi, ki so uporabljali hipnozo

Uporaba hipnoze ima že dolgo zgodovino, vendar pa žal v zadnjem stoletju, zaradi odrske hipnoze ter medijev, ta učinkovita terapevtska metoda ni bila resno sprejeta. Le to se je v zadnjih letih začelo spreminjati, prav tako njeno številno uporabo raziskujejo različne prestižne raziskovalne ustanove. Mnogi posamezniki, vključno znane osebe, uporabljajo hipnozo za samoizboljšanje in delijo svoje pozitivne rezultate s svetom.

Sredi 19. stoletja je škotski kirurg z imenom James Braid predstavil svetu to, kar danes imenujemo »hipnoza«. V 170 letih, ki so sledila, je hipnoza privabila številne pomembne osebe, ki so zaslužne za večja odkritja današnjega časa. Hipnoza je okrepila nekatere največje zgodovinske osebe moderne dobe na področju fizike, psihiatrije, klasične glasbe, tehnologije, industrije in literature.

Albert Einstein- briljantni fizik, prototip genija. Znano je, da se je Einstein vsakodnevno ukvarjal s hipnotičnim transom. Teorijo relativnosti naj bi ustvaril v hipnotičnem stanju.

Wolfgang Amadeus Mozart - mladi glasbeni čudež, ki naj bi večino skladb ustvaril v hipnotičnem stanju.

Nikola Tesla - eden izmed najbolj vplivnih izumiteljev moderne dobe. Teslova dela, so vključevala pionirska dognanja z izmeničnimi električnimi tokovi, katerih rezultati so še danes osrednjega pomena. Tesla naj bi bil sposoben samoinducirati stanja, v katerih je lahko vizualiziral predmete tako živo, kot če bi lebdeli v zraku pred njim.

Aldous Huxley - avtor znanstveno-fantastične klasike Krasni novi svet in slovite razprave o zavesti, je bil velik zagovornik hipnoze. Huxley je redno izvajal hipnozo na sebi in drugih ter odkrito pisal o svojih izkušnjah.

Sir Winston Churchill - Eden izmed najbolj znanih predsednikov vlade Združenega kraljestva, Churchill, naj bi uporabljal hipnozo, da je med drugo svetovno vojno ostal buden dolgo časa, pri tem pa zmanjšal škodljive posledice pomanjkanja spanja.

Pomembne zgodovinske osebe, ki so uporabljale hipnozo so še: Goethe, Chopin, Freud, Tomas Edison, Jackie Kennedy, Henry Ford.

Slavni, ki so uporabili hipnozo za prenehanje kajenja, rojstvo otroka, ustvarjalnost, športne uspehe in še veliko več.

Hipnoza je odlična pomoč pri prenehanju kajenja in številne znane osebe uporabljajo hipnozo prav za to razvado. Učinkovita je tudi pri pomoči ob rojstvu otroka, saj pomaga olajšati bolečino, izboljšati osredotočenost med porodom in zmanjšati število uporabljenih zdravil. Resnica je, da je hipnoza učinkovita terapija za mnoge stvari: izguba teže, strah pred nastopanjem, strah pred letenjem, nespečnost... Seznam pa se še dolgo nadaljuje.

Slavni, ki so uporabili hipnozo, da bi prenehali kaditi

Adele - težko si je predstavljati, glede na to, kako lep je njen glas, da je bila Adele nekoč kadilka. Tik pred objavo pesmi »Hello« je poskusila s hipnozo in takoj prenehala kaditi

Chelsea Handler- komičarka in gostiteljica, ki trdi da ji je ena sama terapija hipnoze pomagala, da je prenehala z razvado.

Matt Damon - igralec, pravi, da je ravno hipnoza zaslužna, da je po 16 letih postal nekadilec. V oddaji »The Tonight Show« je Damon dejal, da je to najboljša izbira, ki jo je kdajkoli naredil in da deluje.

Debra Messing – zvezdnica serije Will & Grace pravi, da je hipnoza pomagala rešiti njeno življenje. Po samo treh terapijah hipnoze se igralka ni več dotaknila cigarete.

Ellen DeGeneres - Ellen je svojo izkušnjo s hipnozo celo delila v svoji oddaji.

Poleg omenjenih so s pomočjo hipnoze prenehale s kajenjem še Ben Affleck, Ashton Kutcher, Charlize Theron in Drew Barrymore.

Slavni, ki so uporabili hipnozo za izgubo teže

Fergie - pevka Black Eyed Peas pravi, da ji hipnoza pomaga, da se odloči za smiselno prehrano. V preteklosti je Fergie povedala, da je bila "močno povezana s hipnozo", zdaj pa ima, ko se odpravi v hladilnik, tudi sama več nadzora nad svojimi odločitvami.

Lily Allen - pevka je po poročanju izgubila dve velikosti oblek, ko se je obrnila na hipnozo za hujšanje.

Sarah Ferguson - vojvodinja je domnevno uporabljala hipnozo za hujšanje, pa tudi za številne druge razvade, vključno z grizenjem nohtov.

Orlando Bloom - kot otrok je imel Bloom zelo rad čokolado. Zato je njegova mama poklicala hipnoterapevta, da mu pomaga premagati zasvojenost s čokolado.

Slavni, ki so uporabili hipnozo pri rojstvu otroka

Jessica Alba - je pri drugem porodu uporabila hipnozo za pomoč pri porodu.

< Gisele Bundchen - hipnoza ob rojstvu materam omogoča, da so bolj prisotne, mirnejše in bolj nadzorujejo svoje misli. Ravno zato je supermodel Gisele povedala, da ima raje hipnozo kot epiduralno.

Kate Middleton - vojvodinja naj bi se naučila tehnik hipnoze ter jo pri porodu uporabila, da je ostala mirna in vizualizirala rojstvo.

Miranda Kerr - supermodel Miranda Kerr je odkrita zagovornica uporabe hipnoze pri porodu.

Hipnozo so za različne težave, kot so strah pred nastopanjem v javnosti, jecljanje, izboljšanje športnih dosežkov ali za povečanje osebnega zadovoljstva uporabili še: Bruce Willis, Tiger Woods, Julia Roberts, Martha Stewart, Sylvester Stallone in Kevin Costner.

INŠTITUT AME

Medicinska hipnoza in psihološko svetovanje
Katarina Slevec, s.p.

Telefon: +386 030 794 080
Lokacija: Kamniška cesta 15c,1235 Radomlje