O NAS

O MENI

o_meni.jpg

Katarina Slevec, mag. psih., terapevtka medicinske hipnoze

Za študij psihologije sem se odločila že konec osnovne šole, saj je bila želja po pomoči ljudem v meni prisotna že od rane mladosti. Tako sem se po končani gimnaziji vpisala na študij psihologije ter pridobila naziv diplomirane psihologinje, nato pa vpisala magisterij ter ga uspešno zaključila. Zaradi želje po pridobivanju novih znanj sem v letu 2018 vpisala doktorski študij, aplikativne psihološke študije. Tekom formalnega izobraževanja sem podrobno spoznala psihološka etična in strokovna načela, standarde, vodila, pravilnike in zakone ter dosledno ravnanje v skladu s psihološkimi in obče človeškimi etičnimi načeli, skupaj s sposobnostjo etične refleksije. Poglobljeno sem spoznala teorije in prakse psihologije ter konstruktivno reševanje strokovnih problemov na temelju profesionalnega znanja in veščin. Prakso sem opravljala v psihiatrični bolnišnici Vojnik, centru za socialno delo Šiška ter OŠ Preserje pri Radomljah, kjer sem se podrobneje spoznala z različnimi skupinami posameznikov in delu z njimi. Ker pa je psihologija področje na katerem je potrebno stalno učenje in razvoj sem se udeležila tudi različnih usposabljanj in izobraževanj.

Pomembno je izobraževanje

Udeležujem se strokovnih srečanj kot denimo zagotavljanje standardov psihološkega dela kot prispevek k zdravi družbi in konferenc supervizirane prakse psihologov. Posvečam se raziskovalnemu delu tako v okviru doktorskega študija, kot tudi nadaljevanju raziskave magistrske naloge o učinkih psihoterapije, kjer sem preučevala spremembo splošnega zadovoljstva z življenjem v procesu psihoterapije.

IZOBRAŽEVANJE

Tečaj iz Rorschachove psihodiagnostikeUsposabljanje za uporabo Wechslerjeve lestvice inteligentnostiTerapevtka medicinske hipnoze

Društvo za medicinsko hipnozo Slovenije

 • Osnove medicinske hipnoze
 • Bolečina, hipnoanalgezija in hipnoanestezija
 • Hipnoza za okrevanje ter priprava na operacijo
 • Psihosomatika, motnje hranjenja in odvisnosti
 • Anksioznost, tesnobna stanja, fobije
 • Medicinska hipnoza pri depresiji
 • Vodenje progresivne relaksacije in vizualizacije
 • Hipnotična indukcija
 • Tvorjenje sugestij glede na različne probleme

Tečaj Osnove praktične športne psihologije

Društvo psihologov Slovenije, Sekcija za psihologijo športa

 • Spoznava načinov in oblik sodelovanja športnega psihologa s športniki, trenerji
 • Spoznava standardov dela športnega psihologa
 • Hipnoza za okrevanje ter priprava na operacijo
 • Osvojitev tehnik za zmanjšanja anksioznosti in stresa
  (dihalne vaje, avtogeni trening, postopno mišično sproščanje, sistematična desenzitizacija)

DOMEN HARTTE

Domen Hartte je diplomiral iz psihologije na Univerzi v Zagrebu, magistriral pa na Univerzi v Ljubljani. Že v času študija se je začel izobraževati iz psihodinamske psihoterapije na istoimenskem inštitutu v Ljubljani. 

Trenutno je zaposlen kot psiholog v Zdravstvenem domu v Izoli na preventivnih programih. Leta 2019 je odprl privatno prakso, kjer klientom nudi psihološko svetovanje. Ukvarja se predvsem s pacienti z razpoloženjskimi motnjami, s težavami v odnosih, v žalovanju in s težavami s telesno težo. Pri svojem delu uporablja psihoterapevtske tehnike.

INŠTITUT AME

Medicinska hipnoza in psihološko svetovanje
Katarina Slevec, s.p.

Telefon: +386 030 794 080
Lokacija: Kamniška cesta 15c,1235 Radomlje